Dzisiaj bardzo prosty przepis na domowe sezamki. Potrzebujemy tylko dwóch składników: sezamu i miodu. Przepis można modyfikować dodając np. siekane orzechy, kakao. Zachęcam do wypróbowania.
Składniki:
szklanka sezamu
6 łyżek miodu
Sposób wykonania:
Sezam podprażamy na suchej patelni, uważając aby go nie przypalić. Podprażony przekładamy do miski, wlewamy płynny miód i dokładnie mieszamy. Ręce moczymy w zimnej wodzie i masę partiami przekładamy do foremek (ja użyłam silikonowych foremek na babeczki), dokładnie dociskamy. Sezamki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15-20 minut. Smacznego!
Są super smaczne, polecam Kinga:)
OdpowiedzUsuńDomowe najlepsze :D
OdpowiedzUsuńBardzo mi posmakowała domowa wersja:). Pozdrawiam
Usuń