poniedziałek, 23 grudnia 2013

Pieczeń z mięsa mielonego

Pyszna i prosta do wykonania pieczeń w sam raz na świąteczny stół. Życzę Smacznego.



Składniki:

700 g mięsa mielonego
2 jaja
1 bułka namoczona w mleku
2 cebule
250 g sera żółtego
250 g pieczarek
150 g czerwonej papryki
sól
pieprz



Sposób wykonania:

Pieczarki i cebule kroimy (pieczarki w cienkie plasterki a cebulę w drobną kosteczkę) i przysmażamy na patelni. Mięso mielone, namoczoną w mleku bułkę i jaja wyrabiamy. Dodajemy pokrojony w drobną kostkę żółty ser i pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Do masy dodajemy przestudzone przysmażone pieczarki z cebulką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i formujemy klops. Przekładamy masę do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy i pieczemy 50 minut w 190 stopniach.

6 komentarzy:

  1. fantastyczny przepis, właśnie takiego szukałam :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się:). Pozdrawiam i smacznego.

      Usuń
  2. Świetny przepis. Dzieki

    OdpowiedzUsuń