Składniki:
400 g drobno pokruszonych herbatników
1/4 szklanki mleka
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki rodzynek
(wcześniej namoczonych)
1/2 słoika
dżem wiśniowego
60 g masła
olejek
rumowy
2 łyżki kakao
olejek rumowy
2 łyżki kakao
olejek rumowy
Sposób wykonania:
Masło, mleko, cukier i kakao, rozpuszczamy na wolnym ogniu i mieszamy do połączenia się składników. Masę studzimy, następnie dodajemy rozdrobnione herbatniki i resztę składników i dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kulki, obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy aby nasze bajaderki lekko stężały. Smacznego!
Masło, mleko, cukier i kakao, rozpuszczamy na wolnym ogniu i mieszamy do połączenia się składników. Masę studzimy, następnie dodajemy rozdrobnione herbatniki i resztę składników i dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kulki, obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy aby nasze bajaderki lekko stężały. Smacznego!
Bajaderki to moje wspomnienie z dzieciństwa, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDokładnie:) pozdrawiam
Usuń