piątek, 21 sierpnia 2015

Warzywne curry z cukinii

Smakowita propozycja na letni warzywny obiad. Smacznego!






Składniki:

pół średniej cukinii
marchewka
pół puszki kukurydzy
mała czerwona papryka
2 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
mały jogurt naturalny
sól
pieprz
słodka czerwona papryka
curry

Sposób wykonania:

Cukinię, marchew, paprykę, pomidory i cebulę kroimy. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy najtwardsze warzywa czyli marchew, cebulę i paprykę, wlewamy pół szklanki wody i dusimy na wolnym ogniu, aż do zmięknięcia warzyw, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory i cukinię i ponownie dusimy. Na końcu dorzucamy kukurydzę i przyprawy, wlewamy jogurt, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 5 minut. Curry podajemy z ryżem, makaronem lub kaszami.

6 komentarzy:

  1. Bardzo apetycznie wygląda :-))) Ja ostatnio robiłam zapiekanką z cukinią ,mięsem mielonym i kuskusem -rewelacja :-)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie warzywne obiadki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. _________________________________________________
    ŚWIETNIE I CIEKAWIE PRZEDSTAWIONE DANIE! ♥♥♥♥♥
    NALEŻY DODAĆ, ŻE POTRAWA PRZEDSTAWIONA TO
    OGROM ENERGII I SMAKU: I-N-T-E-L-I-G-E-N-T-N-E...

    _________________________________________________

    OdpowiedzUsuń