Domowa wersja sosu do spaghetti, polecam ten niezwykle sycący sos.
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
cebula
2 ząbki czosnku
puszka pokrojonych pomidorów w zalewie
2 łyżeczki posiekanego koperku
1,5 szklanki wody
przyprawy (sól, pieprz, słodka mielona papryka, ziele angielskie, liść laurowy)
olej
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni smażymy mięso z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, mięso przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy puszkę pomidorów, liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy przesmażone mięso i gotujemy do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Na talerzu układamy ugotowany makaron, polewamy sosem i posypujemy koperkiem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz