czwartek, 2 lipca 2015

Pieczona owsianka z jagodami

Pyszny pomysł na ciepłe śniadanie z wykorzystaniem darów lata takich jak świeże owoce, u mnie są to jagody, ale można dodać maliny, truskawki, borówki, co tylko chcecie:). Inspiracja zaczerpnięta z bloga  Filozofia Smaku. Smacznego!





Składniki:

pół szklanki płatków owsianych górskich
1/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 szklanki mleka
jajko
2 łyżki miodu
2 łyżki wiórek kokosowych
pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
pół szklanki jagód



Sposób wykonania:

W jednej misce mieszamy płatki owsiane, wiórki kokosowe i jagody. W drugiej misce dokładnie mieszamy jogurt, mleko, jajko, ekstrakt i miód. Składniki z jednej miski przerzucamy do drugiej i wszystko razem mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego.





4 komentarze: