sobota, 26 stycznia 2013

Pastella-jajeczno-serowa pasta do pieczywa

Przepis na dzisiejsze smarowidło do pieczywa pochodzi ze znakomitego bloga Passionfruit, z którego wielokrotnie czerpię inspirację. Robiłam ją już wiele razy, ale dopiero teraz doczekała się zdjęcia zanim zniknęła z talerza:). Pasta jest smaczna, oczywiście o niebo lepsza od kupnej, doskonała dla wielbicieli wytrawnych pomysłów na śniadania. Życzę Smacznego.


Oryginalny przepis tutaj


Składniki:

2 jaja
ser żółty (taka sama ilość objętościowa co jajek)
ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
pieprz cayenne (1/3 łyżeczki)
sól



Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy starty na drobnej tarce żółty ser i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy pieprzem cayenne, solą i mieszamy z majonezem. Smacznego!

4 komentarze:

  1. Lubię takie domowe pasty do chlebka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ogromnie się cieszę, że Ci smakowała, pozdrawiam serdecznie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj bardzo smakowała:), tak jak napisałam prowadzisz bardzo ciekawego bloga, o smakowitej i inspirującej kuchni. Także pozdrawiam:)

      Usuń