sobota, 7 lutego 2015

Własnoręcznie robione czekoladki

Słodki drobiazg znakomity jako upominek dla najbliższych, bardzo dobry prezent Walentynkowy.
Życzę Smacznego!







Składniki:

czekolada mleczna
czekolada biała
konfitura wiśniowa

Sposób wykonania:

Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, każdą w osobnym naczyniu. Do foremek silikonowych wlewamy roztopioną białą czekoladę (lub mleczną, zależy jaką kto woli szachownicę, ja robiłam na przemian raz mleczna na spodzie, raz biała) dodajemy pół łyżeczki konfitury zalewamy mleczną czekoladą. Foremki wstawiamy do lodówki na noc aby zastygły. Rano wyjmujemy czekoladki z foremek. Smacznego!


3 komentarze:

  1. Wyglądają bardzo efektownie ;) Przypominają mi takie dwukolorowe czekoladki w kształcie owoców morza :P

    OdpowiedzUsuń