sobota, 10 stycznia 2015

Pasta z kaszy jaglanej i warzyw

Po świętach i Nowym Roku pora odetchnąć od kalorycznego i ciężkiego jedzenia. Przepis na lekką a zarazem pożywną pastę z kaszy jaglanej i warzyw spodobał mi się z powodu prostoty składników i łatwości wykonania. Smak jest bardzo ciekawy, polecam. Przepis zmodyfikowałam do własnych potrzeb, oryginalny przepis pochodzi z tego bloga kulinarnego: http://czymchatabogata.bloog.pl



Składniki:

woreczek kaszy jaglanej
2 marchewki
1 pietruszka
2 ząbki czosnku
łyżka masła
koperek
sól
pieprz
i curry

Sposób wykonania:

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, lekko studzimy Marchew, pietruszkę i czosnek gotujemy do miękkości. Kaszę, warzywa, posiekany koperek i masło rozgniatamy na miazgę za pomocą blendera , dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Smacznego!


2 komentarze:

  1. swego czasu codziennie jadłam takie warzywne pasty na bazie kaszy jaglanej i chyba muszę do tego powrócić! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smacznie i pożywnie Magdaleno, pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń