sobota, 16 kwietnia 2016

Pasta z awokado i jajek

Niezwykle prosta i smaczna pasta z awokado i jajek. Sukcesem smaku tej pasty jest kupno dojrzałego awokado. Pastę najlepiej spożyć w ciągu jednego dnia, bo wtedy jest najlepsza i najświeższa. Polecam!






Składniki:

awokado
2 jajka
pół małej cebuli
4 łyżki majonezu
3 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i także ścieramy na tarce o dużych oczkach, natychmiast polewamy sokiem z cytryny aby awokado nie sczerniało. Cebulkę drobno siekamy. Jajka, awokado, cebulę i przyprawy mieszamy z majonezem, blendujemy na gładką masę. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz