sobota, 18 kwietnia 2015

Sos tatarski

Dzisiaj przedstawiam przepis na pyszny sos tatarski, hit tegorocznych świąt Wielkanocnych w moim domu. Święta już dawno za nami, ale przepis można stale wykorzystywać: do mięs, wędlin czy jajek.
Polecam i życzę Smacznego!





Składniki:

5 jaj
mały słoik marynowanych pieczarek
6 ogórków konserwowych
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki śmietany 18%
6 łyżek majonezu
sól
pieprz
szczypta cukru


Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i drobno kroimy. Ogórki i pieczarki także drobno kroimy, dodajemy resztę składników, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Sos tatarski podajemy do wędlin, mięsa, jajek. Smacznego.

4 komentarze:

  1. O..dawno nie robiłam:) dzięki za przypomnienie fajnego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wypróbowania Lenko. Pozdrawiam

      Usuń
  2. sos tatarski jest pyszny mozna smialo dodac jedna cebulke lub szczypiorek

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można dodać:) będzie jeszcze lepszy, teraz do jajeczka jak znalazł:)

      Usuń