Dzisiejszy przepis na kotleciki z kaszy jaglanej jest szybką i zdrową alternatywą dla mięsnych kotletów. Już kilka razy robiłam tego typu kotleciki np. kotlety z kaszy mannej czy hamburgery wegetariańskie i polecam je każdemu, nawet typowym mięsożercom. Życzę Smacznego!
Składniki:
szklanka kaszy jaglanej
marchewka
ząbek czosnku
mała cebula
jajko
koperek
sól
pieprz
słodka mielona papryka
bułka tarta
Sposób wykonania:
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Do ostudzonej kaszy dodajemy startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, drobno pokrojoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, oraz jajko i przyprawy. Masę dokładnie mieszamy, formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto na patelni. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz