niedziela, 19 kwietnia 2015

Kasza jęczmienna z warzywami i piersią z kurczaka

Pyszne i proste danie obiadowe. Smacznego!






Składniki:

woreczek kaszy jęczmiennej
warzywa na patelnię (marchew, zielona fasolka szparagowa, kukurydza, papryka)
puszka pomidorów w zalewie
pierś z kurczaka
mały jogurt grecki
koperek
olej
sól
pieprz
curry

Sposób wykonania:

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Warzywa dusimy na patelni na łyżce oleju. Pierś z kurczaka kroimy, doprawiamy curry i smażymy na drugiej patelni. Do podduszonych warzyw wrzucamy rozdrobnione pomidory z puszki, podsmażoną pierś z kurczaka, całość zagęszczamy małym greckim jogurtem. Wrzucamy kaszę jęczmienną. przyprawiamy, posypujemy koperkiem i dokładnie mieszamy. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz