Składniki:
5 jaj
mały słoik marynowanych pieczarek
6 ogórków konserwowych
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki śmietany 18%
6 łyżek majonezu
sól
pieprz
szczypta cukru
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i drobno kroimy. Ogórki i pieczarki także drobno kroimy, dodajemy resztę składników, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Sos tatarski podajemy do wędlin, mięsa, jajek. Smacznego.
O..dawno nie robiłam:) dzięki za przypomnienie fajnego przepisu:)
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania Lenko. Pozdrawiam
Usuńsos tatarski jest pyszny mozna smialo dodac jedna cebulke lub szczypiorek
OdpowiedzUsuńMożna dodać:) będzie jeszcze lepszy, teraz do jajeczka jak znalazł:)
Usuń