Święta Wielkanocne bez jajek, to nie święta. Także polecam dziś dwa proste pomysły na farsz do jajek. Korzystając z okazji życzę Wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt.
Składniki:
jaja
ser zółty
pieczarki
cebula
majonez
natka pietruszki
rzeżucha
Sposób wykonania:
Jaja gotujemy na twardo. Kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Farsz I:
Żółty ser ścieramy na drobnej tarce, mieszamy z żółtkami i rozcieramy widelcem. Dodajemy majonez i zieleninę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i faszerujemy jajka.
Farsz II:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę a pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wrzucamy na patelnię i dusimy aż do odparowania wody z pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem i zieleniną. Dla zaostrzenia smaku, można wymieszać też z małą ilością startego żółtego sera. Masą faszerujemy jaja. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz