Składniki:
3/4 szklanki mąki
2 jaja
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
15 dag margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
4 łyżki mleka
2 łyżki konfitury ( u mnie wiśniowa )
2 tabliczki mlecznej czekolady
1/4 szklanki śmietany kremówki
Sposób wykonania:
Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie dodajemy jaja oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Konfiturę podgrzewamy, przecieramy przez sito i smarujemy nią wierzch mazurka. Czekoladę ze śmietaną kremówką podgrzewamy na parze i polewamy nią ciasto. Studzimy i dowolnie dekorujemy.
Smacznego!
Witam, zgodnie z zasadami pod przepisem zgłaszanym do akcji wielkanocnej powinien znajdować się link lub baner, czyli coś, co po kliknięciu odsyła automatycznie do strony akcji. Wklejenie samego adresu nie jest linkiem. Przy okienku w którym pisze się notki na blogspocie jest opcja zamieszczania linka (na prawo od przycisków wyboru czcionki, koloru wielkości itp.). Można również zamieścić baner - instrukcja jak to zrobić znajduje się w zasadach akcji na Durszlaku. Proszę o wypełnienie tej jednej niewielkiej zasady, dopiero wówczas będę mogła zaakceptować przepis. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za porady:) wstawiłam baner Twojej akcji pod wpisem, mam nadzieję, że jest w porządku. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTak, dzięki :) Już dołączam przepis :)
Usuń