Składniki:
200 g otrąb owsianych
1/2 szklanki mieszanych orzechów
1/2 szklanki suszonych moreli
2 jaja
50 g masła
3 łyżki płynnego miodu
1 łyżeczka cynamonu
Sposób wykonania:
Orzechy siekamy, suszone morele moczymy w gorącej wodzie, suszymy i kroimy w drobną kostkę. Masło, miód, jaja, cynamon, orzechy i morele dokładnie ze sobą mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy od 20 do 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i delikatnym ostygnięciu kroimy w podłużne batoniki.
A potem zabieramy batoniki do torby i zbieramy się na spacer ;-)
OdpowiedzUsuńSą najlepszym przykładem że fit znaczy smacznie!
Zgadzam się Arven, najlepiej jak łączymy w życiu przyjemne z pożytecznym:) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń