Składniki:
ciasto:
3 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 szklanki cukru
200 g masła
3 jaja
1 szklanka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
do przełożenia:
dżem wiśniowy
polewa:
gotowa polewa czekoladowa
kilka wiśni do dekoracji
Sposób wykonania:
Masło ucieramy z jajami i cukrem, następnie cały czas miksując dodajemy resztę składników na ciasto. Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blaszki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60 minut (do suchego patyczka). Ciasto studzimy, przekrawamy na pół, na jedną połowę ciasta nakładamy dżem, przykrywamy drugą połową ciasta, polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy wiśniami. Smacznego!
Na pewno dobrze smakuje;)
OdpowiedzUsuńTak Ervisha, bardzo smaczne, tak ze smakiem na coś bardzo słodkiego:). Pozdrawiam i dziękuję za komentarz:)
Usuń