Przedstawiam dzisiaj przepis na szybkie, smaczne jajeczne babeczki z szynką i warzywami. To bardzo ciekawy pomysł na śniadanie, przekąskę lub do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Polecam!
Składniki (na 7 babeczek):
2-3 jajka
2 łyżki mleka
3 łyżki startego żółtego sera
pół czerwonej papryki
pół pęczka szczypiorku
4 pomidorki koktajlowe
4 plastry szynki
sól
pieprz
suszona bazylia
suszony koperek
Sposób wykonania:
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy starty żółty ser, pokrojone w drobną kostkę warzywa, doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Masę jajeczno-warzywną przekładamy do silikonowych foremek na babeczki, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut. Wyjmujemy i podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz