środa, 27 czerwca 2018

Lekki torcik z truskawkami

Przedstawiam dzisiaj lekki, pyszny i bardzo orzeźwiający torcik z truskawkami. Przepis pochodzi ze strony http://tradycyjnakuchniakasi.blogspot.com/ 
Gorąco polecam!



Składniki:

1 opakowanie okrągłych biszkoptów
1/2 kg truskawek
500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
2 opakowania galaretki truskawkowej



Sposób wykonania:

Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku, studzimy. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Schłodzone mleko miksujemy z tężejącą galaretką, dodajemy truskawki, dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na tortownicę wyłożoną biszkoptami, wstawiamy do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz