Przedstawiam dzisiaj lekki, pyszny i bardzo orzeźwiający torcik z truskawkami. Przepis pochodzi ze strony http://tradycyjnakuchniakasi.blogspot.com/
Gorąco polecam!
Składniki:
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
1/2 kg truskawek
500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
2 opakowania galaretki truskawkowej
Sposób wykonania:
Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku, studzimy. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Schłodzone mleko miksujemy z tężejącą galaretką, dodajemy truskawki, dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na tortownicę wyłożoną biszkoptami, wstawiamy do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz