Życzę Smacznego!
Składniki:
250 g margaryny
szklanka cukru
3 łyżki wody
2 jaja
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
maliny
Sposób wykonania:
Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić na gazie ( nie gotować ). Po przestudzeniu dodać przesianą mąkę, jaja i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować, masę wylać na posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Rozłożyć obtoczone w mące owoce ( jest to bardzo ważne, bo inaczej owoce opadną i będzie zakalec). Placek pieczemy 50 minut w 180-200 stopniach. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.
Najlepszy placek na leniwe, weekendowe popołudnia...zwłaszcza hojnie obsypany cukrem pudrem! :)
OdpowiedzUsuńO tak Arven:), na popołudnia bezkarnie malinowe:), parafrazując pewną piosenkę. Dziękuję za odwiedziny na blogu i zachęcam do spróbowania:).
OdpowiedzUsuń