Składniki:
świeży szpinak ( u mnie ok. 0.5 kg )
30 dag makaronu ( świderki, rurki )
mała słodka śmietanka 30-proc.
4 ząbki czosnku
opakowanie sera mozzarella
parmezan lub inny tarty ser ( do posypania )
Sposób wykonania:
Szpinak myjemy, kroimy i podduszamy na maśle. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do podduszonego szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy słodką śmietankę, mieszamy i dusimy kilka minut na małym ogniu. Mozzarellę kroimy w plastry, dodajemy do szpinaku i mieszamy aż ser się rozpuści. Do szpinaku wrzucamy ugotowany makaron, wszystko dokładnie mieszamy, wierzch posypujemy startym parmezanem. Życzę Smacznego!
Przepyszne! Polecam!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało:). Pozdrawiam
Usuń